Beste theaterliefhebber, beste publiek,

Het theatergezelschap De Toverlantaarn werd in 1996 in Diksmuide boven de doopvont gehouden en is intussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de Diksmuide podia. De vereniging vormt een ambitieuze groep jonge en gedreven theatermakers, organiseert cursussen en opleidingen en brengt jaarlijks spraakmakende producties op de bühne.

Zo kon u reeds genieten van klassiekers als ‘Macbeth’, ‘Klokkenluider van de Notre Dame’ (1200 bezoekers) en ‘Pinocchio’ (1700 bezoekers). Maar ook minder bekende of vernieuwende stukken en eigen creaties, zoals ‘De Muur’ en ‘SAM’, laten we graag op ons publiek los. Onze acteurs krijgen ook de kans om zelf de touwtjes in handen te nemen en dat zorgde reeds voor successen als ‘Ongelikt’ en ‘De ingebeelde zieke’.

Naast onze passie voor (tekst)theater is er ook onze passie voor musicaltheater. In 2006, 2011 en 2017 waren er de grootse musicals ‘Oliver’, ‘3 Musketiers’ en ‘Jekyll & Hyde’, waarvoor samen ruim 13 000 gegadigden naar de polderstad kwamen afzakken.

Tom Durie voorzitter/regie
Leen Remaut secretaris/toneelweekend
Sofie Neuville penningmeester
Robrecht Neyrinck regie/basiscursus
Marie Assez basiscursus/spelcoaching
Jeroen Remaut externe communicatie/website